Лидери странака у ФБиХ:Шмит рекао да ће наметнути техничке измјене, а да се о политичком дијелу договоримо

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Лидери политичких странака у ФБиХ били су на састанку у ОХР-у поводом изборних реформи које у плану има Кристијан Шмит, а након састанка казали су да Шмидт неће наметнути политички дио измјена Изборног закона, али да хоће технички.

Предсједник СДП-а Нермин Никшић је први изашао са састанка и саопштио да“ за сада неће бити наметања проблематичних одлука о Изборном закону“, али да Шмит не одустаје од те опције уколико процјени да је потребно.

-Задовољан сам чињеницом да ипак нећемо имати одлуку високог представника. Он се сад за сад базира само на транспарентности изборног процеса - рекао је Никшић.

Лидер Народа и правде Елмедин Конаковић је казао да су сви присутни задовољни оним што су чули.

-Сада смо чули од међународне заједнице да се мора преговарати. Рекао је неколико пута и да размишља о цензусу. Имали смо интересантан састанак, на почетку је Шмит викао и лупао по столу - рекао је Конаковић, преноси Кликс.

Наводи и да је „стекао дојам да он (Шмит) мудро чека да види да ли ћемо се ми договорити и онда ако се то не деси да ће наметнути и политички дио“.

Лидер Наше странке Предраг Којовић је питао Шмита да каже јасно и прецизно који су то политички приједлози измјена били на столу, међутим Шмит на то није хтио одговорити.

На састанку нису били Бакир Изетбеговић и Драган Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана