Лидери „осморке“: Наставити са имплементацијом избора, потребне додатне консултације

Срна
Foto: Принтскрин

ЗЕНИЦА- Лидери "осморке", осам странака из Федерације БиХ /ФБиХ/ договорили су данас наставак имплементације изборних резултата и да у међувремену изврше додатне консултације са партнерима у БиХ, речено је новинарима послије вишечасовног састанка у Зеници.

Предсједник СДП БиХ Нермин Никшић рекао је да ће "осморка" са СНСД-ом и ХДЗ-ом у најкраћем року одржати још један разговор с циљем поправљања амбијента.

Никшић је навео да није упитан договор "осморке" са ХДЗ-ом и СНСД-ом, али да су "упитни потези" појединих партнера унутар овог блока.

"Пролонгираћемо достављање имена /за Савјет министара/ да обавимо још један круг консултација", рекао је Никшић.

Он је додао да није никоме у интересу одржавање тензија, већ успостављање повјерења и доношење одлука од важности за грађане.

Никшић је рекао да у споразуму између "осморке", ХДЗ-а и СНСД-а није било говора о државној имовини, те напоменуо да у вези са тим постоји одлука Уставног суда БиХ.

Фуад Касумовић из БХ иницијативе рекао је новинарима да је највише разговарано о неким стварима које се у посљедње вријеме десиле мимо "осморке".

Он је истакао да је предсједник СНСД-а Милорад Додик незаобилазан за формирање власти, а међународну заједницу оптужио је да прави хаос у БиХ.

Лидер НЕС-а Нермин Огрешевић рекао је да сви чланови "осморке" треба да раде како би се очувале теме које су биле дио потписаног споразума, пренијели су федерални медији.

На питање да ли је незадовољан позицијама које НЕС треба добити па је зато прије два дана критиковао "осморку", Огрешевић је одговорио да то није тачно.

"Озбиљан је тренутак када се треба ићи ка финишу формирања власти", рекао је Огрешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана