Лазић: Безуспјешни покушаји бошњачких званичника да укину Српску

Срна
Лазић: Безуспјешни покушаји бошњачких званичника да укину Српску

БАЊАЛУКА - Предсједник Републичке организације породица заробљених погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра да су јалови и безуспјешни свакодневни покушаји муслиманских званичника из Сарајева да српски народ и Републику Српску прогласе геноцидном и да је укину.

Коментаришући јучерашњу изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића у Козарцу код Приједора да се "геноцид није десио само у Сребреници", Лазић је рекао да није први пут да Изетбеговић и њему слични покушавају да за ратна дешавања у БиХ једино одговорним прогласе српски народ и Републику Српску.

"По Изетбеговићу, изгледа да је српски народ сам убијао своју дјецу, очеве, дједове, спаљивао своје куће, градове и села, пљачкао властита имања, те починио стравичне злочине над самим собом. Гдје су били муслимански и хрватски војници у протеклом рату, нису ваљда на Србе бацали цвијеће и хљеб", истакао је Лазић.

Лазић је напоменуо да су у грађанском рату у БиХ почињени ратни злочини на свим странама и да одговорни морају одговарати, подсјетивши да су Срби пред Хашким трибуналом и Судом БиХ осуђени на максималне казне затвора за разлику од муслиманских и хрватских генерала који су углавном ослобођени.

"Нема истине и помирења међу народима у БиХ све док сви наредбодавци и извршиоци ратних злочина почињених над Србима не буду изведени пред лице правде и добили заслужену казну", истакао је Лазић.

Лазић је поручио да је крајње вријеме да муслимански званичници из Сарајева престану за све да оптужују Србе и Републику Српску, да се суоче са ратном прошлошћу и злочинима почињеним над Србима ако желе да опстане БиХ, јер српски народ и руководство Републике Српске никада неће пристати на укидање Српске и проглашење слободарског српског народа геноцидним.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана