Лајен: Припремили смо пакет подршке за цијели Западни Балкан

Танјуг
Foto: sitel.com.mk

СКОПЉЕ- Европска унија припремила је пакет подршке за цијели Западни Балкан како би му помогла у суочавању са енергетском кризом, изјавила је данас у Скопљу предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

Фон дер Лајен, која је посјету Западном Балкану започела у Сјеверној Македонији, рекла је на заједничкој конференцији за новинаре са македонским премијером Димитром Ковачевским да је ЕУ обезбиједила грантове у вриједности од 80 милиона евра за ту земљу као вид хитне подршке буџет.

"То ће помоћи у суочавању са високим трошковима енергије за ваше грађане и компаније", рекла је фон дер Лајен и најавила да ће у Сјеверну Македонију стићи још средстава, преноси македонска Телма.

Она је на Твитеру оцијенила да преговарачки процес са Сјеверном Македонијом добија на замаху и да је македонски народ посвећен европским вриједностима.

"Све уједињене политичке снаге могу да остваре циљ, за добробит грађана. Сада је тај тренутак", поручила је Фон дер Лајен.

Након посјете Скопљу, Фон дер Лајен ће, како је раније најављено, сутра боравити у Приштини и Тирани, а 28. октобра на агенди су Србија и Босна и Херцеговина.

Посјету завршава 29. октобра у Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана