Кузмановић: Процес против Додика показује да правосуђе БиХ не функционише

СРНА
Кузмановић: Процес против Додика показује да правосуђе БиХ не функционише

БАЊАЛУКА- Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић рекао је да суђење у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића показује да правосуђе на нивоу БиХ не функционише и да на одређен начин не ради свој посао.

"Многа изненађења која долазе из федералног Сарајева представљају неку игру за коју ми у Републици Српској нисмо спремни и не желимо такве игре", рекао је Кузмановић данас новинарима у Бањалуци. Он је истакао да је потребно да се чује и Република Српска, односно да се види шта Срби имају да кажу.

"Постоји суд јавности, а тај суд је цијела Република Српска и она је на одређен начин нешто у што вјерујемо и мислимо да треба да буде трајно", закључио је Кузмановић. Пред Судом БиХ за сутра је заказано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића према оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Додик и Лукић су 16. октобра у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана