Кузмановић: Грађани да бирају кандидате који дају остварива обећања

Срна
Кузмановић: Грађани да бирају кандидате који дају остварива обећања

БАЊАЛУКА - Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ Рајко Кузмановић поручио је да кандидати на предстојећим локалним изборима требају да грађанима дају остварива обећања, јер су они, били у власти или у опозицији, одговорни народу.

Кузмановић је рекао Срни да грађани на том плану треба да процјењују да ли ће им понуђени партијски кандидати својим радом реално донијети нешто боље или лошије.

"Грађанима увијек треба удовољити, а не да им се даје хрпа неостваривих обећања. Њима првенствено у демократској процедури треба дати неке ствари које се односе на економски и сваки други /локални/ развој. Наравно, стално је важно да избори протекну у демократској атмосфери и без икаквог међусобног вријеђања, јер морамо схватити да су и власт и опозиција одговорни народу. И зато морају водити рачуна о свом понашању, што очекујем", рекао је Кузмановић.

Он је рекао да су избори у свакој земљи демократски израз стања једне нације, те да на том плану нису пожељна мијешања и наметања са стране, а поготово негативни утицаји на заједничке институције, попут Централне изборне комисије БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана