Куваља: Морамо сви да станемо уз Српску и њеног предсједника

Новости
Куваља: Морамо сви да станемо уз Српску и њеног предсједника

"Центри моћи, предвођени и оличени у америчком амбасадору у БиХ, подржани од појединаца који у име цијелог слободног свијета врше до сада невиђени хибридни рат против Српске, њенога руководства и Дејтонске БиХ, у коју је Република Српска унијела свој суверенитет заједно са федерацијом, што управо и чини државну заједницу БиХ са три конститутивна народа".

Рекао је ово предсједник Центра за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске Владимир Куваља те додао да у разговорима са званичницима западних сила може бити поносан какав статус има Република Српска и њен предсједник.

– Појединачно и лично морамо сви да станемо уз Републику Српску и њеног предсједника Додик Милорада, јер очигледно из личног искуства могу рећи да има велику подршку слободарског свијета. Поносно ћу представљати Репубулику Српску и њеног предсједника.Творци овакве Дејтонске БиХ, имали су процијенити да ће реформама и разградњом Дејтонског Устава, у најкраћем року створити унитарну државу. Међутим три деценије Република Српска одолијева свим притисцима, уцјенама и показује способност да се носи са изазовима – говори Куваља.

Он додаје да је у геополитичким приликама ултимативни циљ Запада нестанак Срба западно од Дрине.

- Врхунац притисака управо се сада дешава, наводи Куваља, на удару су руководство Српске, на челу са предсједником Додиком, кога покушавају елиминисати из политичког живота, институције као и финансијски сектор Српске, банкарски сектор који трпи уцјене и пријетње, коме се пријети и блокира сарадња са Владом Српске. Удари на слободну ријеч, медије у Српској трпе несагледиве и невиђене притиске под којима се није водило рачуна о најважнијој тековини демократије, слободи говора, као и демонизација институција БиХ, које своје одлуке директно доносе на штету Срба. Иако су њихове одлуке незаконите, као што је најсвјежији примјер, да крњи Уставни суд доноси одлуке, за колективни Запад, демократија је сила и њихови интереси који се спроводе директно по њиховом диктату - каже Куваља.

Према његовим ријечима, Америка је уништила међународно право, на планети се више ништа не дешава без медијске манипулације и инстументализације тог истог Запада.

– Ми у Републици Српској, свјесни смо тренутка и времена у коме живимо, зато морамо сви бити окупљени око идеје која се зове Република Српска, њених интереса и очувања свега онога што нас чини институционално а то је Република Српска закључује Куваља и наглашава. Срби су слободарски народ, који се борио за слободу и принципе међународног права, слова Дејтона, а никако измишљене фразе „духа Дејтона“ који се жели на силу наметнути и Српску претворити у административну љуштуру, огољену без њених Уставом датих права. Вјерујући у одлучност и истрајност нашег предсједника, коме дајемо апсолутну подршку, као и геополитичке промјене које су евидентне у свијету, тренутак је да разумијемо дешавања и сви снажно подржимо Српску за њену будућност. Не остаје нам ништа друго него да пружимо апсолутну подршку предсједнику Додику, као и институцијама Српске – нагласио је још једном Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана