Кустурић: Нови пожар код Билеће, ватра стигла до кућа

Срна
Foto: Г.С.

БАНЈАЛУКА - На подручју Билеће избио је нови пожар који је дошао близу насељеног мјеста, те је сад приоритет да буде стављен под контролу, након чега слиједи гашење пожара код Невесиња и Гацка, рекао је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

”До прије сат времена смо гасили пожар на Тјентишту, али ми је /вршилац дужности/ директор Цивилне заштите Борис Трнинић јавио да се појавио велики пожар код Билеће, те да је угрожено село, јер је пожар дошао до кућа, тако да смо се ми пребацили на то подручје”, рекао је Кустурић.

Он је навео да посљедњих сат времена хеликоптери гасе ватру код Билеће како би пожар био одсјечен од насељених подручја.

“Док смо летјели од Тјентишта до Билеће, уочили смо и два велика пожара, један према Невесињу, а један код Гацка, али нису близу насељених мјеста. Тако да је план да прво реагујемо тамо гдје је угрожено становништво”, напоменуо је Кустурић.

Он је навео да хеликоптери лете од раних јутарњих часова, те да је данас избачено више од 300 тона воде, што је више него од било којег од претходних дана.

“Улажемо максималне напоре и даћемо све од себе да одсијечемо ове пожаре од насељених подручја”, рекао је Кустурић.

Он је рекао да и данас удруженим снагама дјелују хеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске и два хеликоптера хеликоптерске јединице МУП-а Србије.

“Можда ћемо морати послати захтјев за још један хеликоптер из Србије, јер, осим овог пожара код Билеће којег гасимо, имамо још два која можемо почети гасити тек када санирамо и обезбиједимо билећка насеља”, рекао је Кустурић.

Он је захвалио предсједницима Републике Српске и Србије Милораду Додику и Александру Вучићу, као и предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу на подршци.

“На располагању су нам шта год да треба како би нам максимално олакшали дејствовање да бисмо помогли становништву угрожених подручја”, рекао је Кустурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана