Кустурић: Гасимо нове пожаре у НП „Сутјеска“

Срна
Кустурић: Гасимо нове пожаре у НП „Сутјеска“

БАЊАЛУКА - Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је данас Срни да хеликоптер овог сервиса заједно са хеликоптером Хеликоптерске јединице МУП-а Србије гаси нове пожаре у Националном парку "Сутјеска".

Кустурић је навео да су информације о новим пожарима добијене од вршиоца дужности директора Цивилне заштите Републике Српске Бориса Трнинића и начелника општине Фоча Милана Вукадиновића, додајући да, према урађеном извиђању, није ријеч о великом пожару.

-Надам се да ћемо угасити пожар до ноћи, уз подршку ватрогасаца и људи са земље. Наше је да обезбиједимо сигуран приступ пожаришту, како би ватрогасци могли да угасе пањеве који тињају. Надам се да ћемо то урадити до ноћи, ако сутра не буде неких нових пожара - навео је Кустурић и додао да су пожари гашени и претходних дана.

Упркос вишемјесечном ангажовањем на гашењу пожара, припадници Хеликоптерског сервиса успијевају да испуне своју мисију у вези са медицинским евакуацијама.

У протекла три дана успјели су и да успјешно реализују три медицинске евакуације и то двије из Требиња за Београд и једну из Фоче ка Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана