Куртиновић: Oни који штрајкују сносиће санкције

ГС
Куртиновић: Oни који штрајкују сносиће санкције

БАЊАЛУКА - Одлука о штрајку незаконита и они који јутрос не раде сносиће санкције, рекла је директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Синоћ је Центар јасно послао поруку, која је истакнута и на њиховом сајту, медијима, али и радницима и родитељима да штрајк није донесен у складу са законом и да вртићи данас раде, навела је она.

„Првенствено мислим да је ово апсолутно некоректно према родитељима, нашим корисницима. Оно што је поражавајуће и што се дешава је да унутар једног објекта имамо колеге који не штрајкују и колеге који штрајкују. На тим објектима је налијепљено обавјештење да је од данас штрајк до испуњења захтјева", изјавила је Куртиновићева и додала да се не може бранити рад радницима који не желе да штрајкују.

Како је Куртиновић нагласила, то је супротно закону о штрајку и кршење уставних права сваког грађанина, односно права на рад.

"Уколико неко не жели да штрајкује, не смије му се оспоравати право на рад. С тим у вези, позвала сам инспекцију да утврди чињенично стање и да интервентно изађе на терен. Ми ћемо морати по сили закона да санкционишемо све оне који су незаконито ступили у у штрајк и онемогућили родитељима да доведу дјецу у вртић, створили им проблеме на послу и паралисали град", закључила је Куртиновићева, преноси Мондо.

Синдикат  Центра за предшколско васпитање и образовање синоћ je дониo одлуку о генералном штрајку, да би се након тога огласила директорица Центра и градоначелник Бањалуке који су родитеље увјеравали да је одлука незаконита и да ће вртићи јутрос радити.

Ипак, ситуација у вртићима јутрос је увела забуну међу многим родитељима, јер многи објекти не раде, али поједини ипак примају дјецу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана