„Кукавица се повлачи пред уцјенама“: Вукановић прозвао Шмита јер није наметнуо одлуку

ГС
„Кукавица се повлачи пред уцјенама“: Вукановић прозвао Шмита јер није наметнуо одлуку

Лидер листе „За правду и ред“ Небојша Вукановић поручио је Кристијану Шмиту, којег институције Српске не признају за високог представника, да је „кукавица која се стално повлачи пред уцјенама домаћих корумпираних политичара“.

Коментаришући ултиматум који је Шмит дао политичарима везано за измјене Изборног закона БиХ, Вукановић истиче да је очито да од његових пријетњи нема ништа.

– Као што се могло и очекивати из ранијих искуства, од признавања „резултата“ покрадених избора, посредовања у учвршћивању Милорада Додика у власти и давању полуга моћи, убацивање у Савјет министара БиХ, давање четири делегата у Дому народа и могућност „вета“ на све одлуке, уцјена и блокаде, странци и међународна заједница, оличена у Кристијану Шмиту, поново се повлачи, прави уступке и узмиче пред осовином Додик – Човић – истакао је Вукановић.

Он додаје да се лидери СНСД и ХДЗ БиХ, Милорад Додик и Драган Човић „плаше скенера и регуларног бројања гласова, јер знају да немају подршку народа, и да ће изгубити моћ ако се усврти стварна воља грађана“.

Иако је још прије Нове године изашао у јавност и дао рок домаћим политичарима од 7 до 8 дана да се договоре око техничких измјена Изборног закона или ће наметнути одлуку о увођењу скенера, Шмит, како наводи Вукановић, ништа није урадио.

– Прошло је скоро мјесец дана, а сада поново узмиче и очекује договор политичара, који годинама не могу да се договоре – каже Вукановић.

Он истиче да, поред тога, Шмит сматра да се до локалних избора могу увести само скенери отиска прста, али не и гласачких листића, што је кључно, јер скенирање отиска и нови начин именовања чланова Бирачких одбора је „нови смоквин лист који треба да збуни народ и омогући још једну крађу избора“.

– Као и његове раније „мјере интегритета“ које је наметнуо пред Опште изборе 2022. године, а чији је резултат раван нули јер је Додик опет покрао изборе, што је доказано контролним бројањем – наводи Вукановић.

Он се осврнуо и на последњи интервју који је Шмит дао за „вечерњи лист“, а у којем је између осталог рекао како „БиХ не пријети нови рат, али да не зна шта Москва смишља“, Вукановић каже да је ширење русофобије и мржње према Русима недопустиво за њемачке дипломате, посебно након „Барбаросе“ и напада Хитлера на Југославију, те дешавања од 1941. до 1945. године.

– Шмит је поново показао да је кукавица која се стално повлачи пред уцјенама домаћих корумпираних политичара, са којима је у тајној комбинацији, није испунио обећање које је сам дао крајем прошле године, поново прави уступке пред Човићем и Додиком, правда се и повлачи након најаве да ће Додик изгласати изборни закон Републике Српске и сам проводити локалне изборе.,Јасно је да су Шмит и странци узрок проблема, јер тргују са мафијом на штету народа, и треба их оголити и да сносе последице – каже Вукановић.

Он се осврнуо и на последњи састанак Додика, Човића и представника „Тројке“ у Лакташима на којима су разговарали о измјенама Изборног закона БиХ.

Вукановић каже да је „Тројка“ постала привјесак осовине Додик – Човић, њихови поданици и послушници, што је показао и нацрт договора са „тајне вечере“ у Лакташима, на који су пристали Нермин Никшић, Елмедин Конаковић и Един Форто.

– Питање је до када ће СДП бити таоц и сносити посљедице погубне особине Војин Мијатовић – Нермин Никшић, политике подаништва и пузања пред Додиком и Човићем. Истакао је, између осталог, Вукановић, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана