Кукавица: Након "Олује" хрватска сада пријети Трговском гором

Г.С.
Кукавица: Након "Олује" хрватска сада пријети Трговском гором

НОВИ ГРАД - Предсједник Скупштине општине Нови Град Зоран Кукавица изјавио је Срни да, након езгодуса више од 220.000 Срба из Републике Српске Крајине, што је највеће етничко чишћење послије Другог свјетског рата, из Хрватске стиже нова пријетња у виду складиштења радиоактивног отпада на Трговској гори.

"За злочине над крајишким Србима до данас нико није одговарао. Ми се суочавамо са новом пријетњом из Хрватске, намјером да на граници са БиХ, у непосредној близи Новог Града гради складиште радиоактивног отпада", рекао је Кукавица.

Он је додао да Хрватска намјером да на Трговској гори, на самој граници са БиХ, одлаже радиоактивни отпад угрожава живот 250.000 људи у Републици Српској и Федерацији БиХ али и у Хрватској у сливу ријеке Уне.

"Дужни смо да се сви ангажујемо, употријебимо све аргументе како би ова намјера била спријечена. Дужни смо да заштитимо животе, људска права и слободе грађана", рекао је он.

Хрватска планира да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране "Кршко" као и постојећи институционални отпад складишти на локацији Трговска гора у општини Двор, на самој граници са БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана