Кубатлија, Вујић: Појачати улагања српских компанија у БиХ

СРНА
Кубатлија, Вујић: Појачати улагања српских компанија у БиХ

САРАЈЕВО - У БиХ дјелује више од 700 компанија са капиталом из Србије и постоји интерес за даље инвестиције, саопштено је након састанка вршиоца дужности директора Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /Фипа/ Марка Кубатлија са генералним конзулом Србије у Бањалуци Милошем Вујићем о могућим улагањима српских компанија у БиХ.

Из Фипе је саопштено да је Србија до децембра 2022. године у БиХ инвестирала 2.427 милиона КМ. Кубатлија је данас на састанку иницирао заједничку организацију пословних сусрета власника пројеката и компанија из БиХ и Србије.

Фипа у својој бази има више од 400 пројеката домаћих компанија, локалних заједница и ентитета, а на састанку је констатовано да фокус треба ставити на српске компаније које извозе у БиХ, те како би оне требале отварати погоне у БиХ.

Кубатлија је у децембру био члан делегације из БиХ предвођене министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташом Кошарцем на састанку са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем током којег су договорени даљи кораци у правцу регионалног повезивања и јачања административних капацитета, те повећање контроле граничних прелаза између двије земље, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана