Кривична против Конаковића: Злоупотријебио положај и трговао утицајем

Срна
Кривична против Конаковића: Злоупотријебио положај и трговао утицајем

САРАЈЕВО - Против министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића поднесена је кривична пријава због, како је наведено, постојања основа сумње да је извршио злоупотребу положаја и овлаштења, те трговину утицајем.

Кривична пријава против Конаковића, који је и предсједника странке Народ и правда /НиП/, стигла је на адресе Тужилаштва БиХ, Тужилаштва и МУП-а Кантона Сарајево, јавља портал "Кликс".

У образложењу пријаве је наведено да је Конаковић 7. августа злоупотријебио службени положај министра иностраних послова у Савјету министара и предсједника НиП-а и прекорачио службена овлаштења на начин да је у просторијама Владе Федерације БиХ присуствовао састанку, иако је био свјестан да нема никакву службену, нити стварну надлежност да одлучује о расподјели добити у привредним друштвима у којима ФБиХ има свој капитал.

Након састанка је, наводи се у образложењу, из Владе ФБиХ саопштено да су се учесници састанка договорили са Управом БХ Телекома да се Влада ФБиХ "одрекне дијела добити" у корист спортских удружења и кинематографије.

Сам Конаковић каже да је из медија сазнао да је против њега поднесена кривична пријава.

- Ништа не знам о кривичној пријави - рекао је кратко он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана