Кришто: Потребна политичка сагласност за именовања у Савјету министара

Срна
Кришто: Потребна политичка сагласност за именовања у Савјету министара

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто указала је на потребу да буду именовани министар финансија и замјеник предсједавајућег Савјета министара и да треба политичку сагласност да би кандидате предложила парламенту БиХ.

СНСД је за министра финансија у Савјету министара, умјесто Зорана Тегелтије, предложио Срђана Амиџића, а на мјесто замјеника предсједавајућег Савјета министара Сташу Кошарца, актуелног министра спољне трговине и економских односа.

"То је једно од питања које треба ријешити. Не можемо прилазити на начин то може, ово ћемо узети, уцјењивати. Моја обавеза је да предложим одлуку, само ми је потребна политичка сагласност", рекла је Кришто.

Кришто је за јучерашњи састанак у Делегацији ЕУ и на приједлог СНСД за деескалацију кризе рекла како проблеми постоји, као и да вјерује да разговори немају алтернативу.

У Парламентарној скупштини БиХ данас је засједао Механизам координације, а састанку су присуствовали представници влада Републике Српске и Федерације БиХ, кантона и руководство Савјета министара.

Кришто је рекла да су, будући да је обновљена структура власти, формирали савјетодавно тијело како би били експедитивни.

"Надам се да ће Вијеће за стабилизацију и придруживање препознати и оно што су Вијеће министара и сви нивоу власти учинили", рекла је Кришто новинарима послије Колегијума за европске интеграције.

Ово је пети састанак механизма координације, а на дневном реду се нашло 13 тачака, а подршку је добила позиција БиХ састанка тијела за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ.

Механизам координације био је један од камена спотицања у протеклом периоду, формиран је 2016. године, а до сада се само пет пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана