Кришто: Потписан споразум о признању стручних квалификација

Срна
Foto: Срна

ТИРАНА - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто рекла је да је данас у оквиру берлинског самита потписан и четврти споразум о признавању стручних квалификација медицинских сестара, ветеринара, фармацеута и бабица, те да је и то корак ближе формирању регионалног тржишта, што је претпоставка за улазак у европско тржиште.

Криштова је, након Самита о Балкану у оквиру Берлинског процеса који се одржава у Тирани, истакла да је донесен закључак да је заједнички циљ земаља регије проширење ЕУ.

Она је рекла да се свака земља сусреће са великим изазовима и да су форуми попут Берлинског самита прилика за заједничко рјешавање проблема и превазилажење препрека.

“Ми смо данас разговарали о билатералним односима у оквиру земаља региона и унутар земаља чланица ЕУ. Разговарали смо о проблемима и изазовима са којима се сви суочавамо. Берлински самит је прилика да кроз овакве форуме приступимо рјешавању изазова и проблема”, каже риштова.

Она је констатовала да се проблеми једне земље рефлектују и на друге земље и на ЕУ.

“Наш задатак је да наставимо са свим условима које је пред нас поставила ЕУ. Ови проблеми са којима се суочавамо, не би требали бити никаква препрека када је у питању процес проширења”, рекла је Криштова.

Она је поручила да је регионална сарадња један од спољнополитичких циљева БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана