Кришто поднијела кривичну пријаву против Шекса због пријетњи да ће је ућуткати

Танјуг
Кришто поднијела кривичну пријаву против Шекса због пријетњи да ће је ућуткати

ЗАГРЕБ- Посланица опозиционе странке Одлучност и правденост у хрватском сабору Каролина Видовић Кришто поднијела је кривичну пријаву Државном тужилаштву против Владимира Шекса, због, како тврди, вријеђања и пријетњи.

Шекс је тренутно шеф Савјетодавног већа ХДЗ-а.

Видовић Кришто је испричала да јој је Шекс јуче поподне пришао у загребачком ресторану Пургер, унио јој се у фацу, вријеђао је и пријетио јој.

"Уз личне увреде, рекао ми је да је он 'многе лично ућуткао и убио'. На моје питање да ли се тиме хвали, одговорио је да је 'поносан на њих'. На моје изјаве да је разговор завршен јер ме напаствује и пријети ми, он је наставио с претњама све док га саборски заступник Јосип Шарић није одвео из ресторана", испричала је Видовић Кришто, преноси хрватски портал Индекс.

Она је рекла да се не плаши, али да упозорава да су надлежни дужни да поступе против насиља и претњи владајућих моћника јер Владимир Шекс је савјетник предсједника ХДЗ-а и владе Андреја Пленковића, дакле особа у најужем кругу политичке моћи, па се његове пријетње, сматра, морају озбиљно узети у обзир.

"Потпуно је јасно да моја борба за праведну, уређену и европску Хрватску наилази на страх структура којима припада Владимир Шекс, што потврђује и описана агресивност те конкретне пријетње насиљем, а коју тела државне власти морају да спријече", написала је, између осталог, Видовић Кришто у кривичној пријави ДОРХ-у.

Шарић, којег Видовић Кришто спомиње као сведока догађаја, посланик је и помоћник генералног секретара  ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана