Кришто: Изјашњавање о Нацрту закона о Суду БиХ 19. марта

СРНА
Кришто: Изјашњавање о Нацрту закона о Суду БиХ 19. марта

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто изјавила је да на данашњој сједници није било изјашњавања о Нацрту закона о Суду БиХ који се односи на испуњавања критеријума за отварање преговора БиХ са ЕУ, те да ће то бити учињено на наредној планираној за уторак, 19. март.

"Радили смо до задњег момента и нисмо се успјели изјаснити на сједници. Ресорни министар је предложио да им треба још додатно вријеме, од неких пет до седам дана и онда смо изајашњавање оставили за сједницу која је планирана за уторак, 19. март", изјавила је Криштова новинарима у Сарајеву након сједнице Савјета министара.

Она је додала да су данас планирали ставити на дневни ред и закон о заштити личних података, али да до почетка сједнице, нису добили потребна мишљења, па би ово рјешење требало да се нађе на сљедећој сједници.

"Имали смо одређени број одлука који се тиче европског пута о којима се нисмо изјашњавали, а неке смо и усвојили. Задовољна сам са оним што смо данас урадили и што смо усагласили. Овај пут којим радимо је пут који нас доводи до циља. Савјет министара не ради на принципу размимоилажења, него консензуса и компромиса, јер без тога, немамо ни сједница ни одлука. Тиме смо се руководили до сада и то ће бити наш принцип рада и у будућности", нагласила је Кришто.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана