Кришто и Мекдоналд разговарале о интензивирању сарадње на јачању владавине права

Срна
Кришто и Мекдоналд разговарале о интензивирању сарадње на јачању владавине права

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто и резидентни координатор УН у БиХ Ингрид Мекдоналд разговарале су данас у Сарајеву о интензивирању сарадње институција БиХ и УН на јачању владавине права, одрживом и уједначеном развоју и запошљавању.

На састанку је разговарано о четири стратешка фокусна подручја која одговарају на потребе грађана БиХ и користе компаративне предности УН.

У вези с тим, размијењена су мишљења о социјалној инклузији путем образовања, социјалне бриге о дјеци и здравству, те оснаживању жена у друштву у БиХ.

Кришто је информисала Мекдоналдову о приоритетима рада Савјета министара и изразила захвалност УН и агенцијама које дјелују у БиХ на континуираној подршци БиХ.

Кришто је нагласила да Савјет министара остаје отворен за сарадњу с агенцијама УН, кроз оквир сарадње УН за одрживи развој и трајно је посвећен остваривању циљева одрживог развоја, саопштено је из Савјета министара.

Кришто је истакла да у УН види истинског партнера који ће помоћи да друштво учини бољим и живот људи лакшим, а посебно најрањивијих категорија становништва.

Мекдоналдова је је честитала Кришто за именовање и пожељела јој успјех у даљем раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана