Кришто добила готово сва имена кандидата за министре

Срна
Кришто добила готово сва имена кандидата за министре

САРАЈЕВО- Новоименована предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто потврдила је да је добила сва имена кандидата за министре и замјенике министара у новом сазиву, изузев приједлога који очекује из Републике Српске за име министра за људска права и избјеглице.

- Јутрос сам добила сва имена, још треба да добијем једно из Републике Српске, док сам имена приједлога министара и замјеника у име "осморке" јутрос добила. Сви ти приједлози нису пропраћени обрасцима, очекујем да ће потпуно комплетирати своју документацију у наредним часовима, коју ћемо ми са нивоа Савјета министара надлежним институцијама упутити на провјеру - појаснила је Криштова за БХРТ.

Она наводи да очекује да ће се процес завршити до краја како то предвиђа Закон о Савјету министара.

- За провјеру имена министара и замјеника рок је 30 дана и не вјерујем да ће доћи до кашњења. Има сасвим довољно времена јер су приједлози других странака ХДЗ-а БиХ и СНСД-а достављени прошле седмице. Тако да су институције започеле провјеру - истакла је Криштова.

СНСД је, у договору са представницима "осморке", данас упутио нови приједлог кандидата за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара - Севлида Хуртића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана