Кожул: Неприхватљиве измјене закона које овлашћују ЦИК да режира изборе

Срна
Кожул: Неприхватљиве измјене закона које овлашћују ЦИК да режира изборе

САРАЈЕВО - Предсједавајући Клуба посланика ХДЗ-а БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Предраг Кожул рекао је да је за ову странку неприхватљиво да се са 30 нових чланова у Изборном закону прошире надлежности ЦИК-а како би и законски били овлаштени да режирају изборни процес у БиХ.

Кожул је рекао да су посланици ове странке против хитног поступка за Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ који је предложио СДА, али и против меритума предложених рјешења.

-Нема политичке странке која је више инсистирала на измјени Изборног закона као нужности и приоритету од ХДЗ-а БиХ - рекао је Кожул и додао да ће ова странка то радити и говорити и надаље.

Подсјећајући да се у образложењу предложених рјешења наводи да је циљ заштита интегритета изборног процеса и права сваког гласача да његов глас буде препознат, те да се жели обезбиједити да избори буду поштени, Кожул је упитао шта је са заштитом интегритета колективних и права конститутивних народа, што је у складу и са одлуком Уставног суда БиХ.

-Требамо изборни закон који ће на исти начи заштитии интегритет колективних и појединаччних права. Не подржавамо ни процедуру ни меритум уколико не садрже измјене у овом смислу - поручио је Кожул.

Кожул је навео да за ХДЗ БиХ нису спорни заштита интегритета изборног процеса и увођење модерних технологија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана