Козомара: Посјета Брнабић Српској потврда наставка међусобне врло добре сарадње

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Политички аналитичар Анђелко Козомара рекао је да је посјета предсједника Народне скупштине Србије Ане Брнабић Републици Српској потврда наставка међусобне врло добре сарадње и комуникације, која не угрожава никога и никоме не би требало да смета, иако на том плану из политичког Сарајева стално стижу агресивне и ратнохушкачке поруке противљења.

"Има захтјева из политичког Сарајева да се у Дејтонском споразуму измијени и могућност постојања специјалних, паралелних веза Српске и Србије. Њима смета све што долази из Србије, чак и оно што је повољно за њих. Дакле, то је једна тужна слика садашње БиХ, којој не требамо да придајемо велики значај, већ да се још више окренемо Србији и заједнички развијамо привреду", рекао је Срни Козомара.

Он је прецизирао у вези с тим да економску сарадњу Србије и Српске треба продубити, јер доприноси развоју обје земље.

"Чули смо недавно и вијест да ће Србија на берзи купити дио акција Републике Српске у смислу помоћи буџету. Дакле, наведена сарадња је боља, већа и вишеслојнија него икада. И што је битно, у том заједништву нема никакве мржње и увреда према било коме у БиХ", истакао је Козомара.

Он је указао да већина народа у БиХ није против сарадње Републике Српске и Србије, а подржавају је и Бошњаци у Србији.

"Само је политичко Сарајево против јер они деценијама ништа нису направили у Федерацији, понудили нова радна мјеста, повећали стандард становништва. Сва њихова политика се своди на нападе на Српску, одузимање њених надлежности, опструкције добрих пројеката са Србијом - гасних, /хидро/енергетских, саобраћајних и других, иако би то свима донијело развој", рекао је Козомара.

Предсједник Народне скупштине Србије Ана Брнабић јуче је посјетила Српску и, између осталог, оцијенила као неосноване оптужбе и оспоравања из ФБиХ уперене против Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, јер, како је рекла, тај документ није уперен ни против кога.

Она је поновила да је Србија опредијељена за сарадњу у корист економског и сваког другог међусобног напретка, као и за поштовање Дејтона уз неповредивост Српске у оквиру БиХ. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана