Ковачевић: Судите Српској, пресудићете БиХ

Срна
Ковачевић: Судите Српској, пресудићете БиХ

САРАЈЕВО - Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић истакао је данас да ова шарада око процеса против предсједника Српске Милорада Додика пред Судом БиХ доказује да је једини циљ да се понизи Српска.

 

 

"На овакав начин да се процесуира предсједник Републике Српске зато што је испуњавао своје обавезе према Уставу, онда је јасно да је циљ да се понизи Српска и сви њени грађани", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је свима било јасно да се рочиште данас не може одржати јер је вршилац дужности директора "Службеног гласника" Милош Лукић хоспитализован, али да су они без обзира на то инсистирали да Додик одгоди своје обавезе, да се само појави пред Судом, да се покаже да они на неки начин наређују Српској.

"Судите Републици Српској, пресудићете БиХ. Ова шарада коју правите ће веома брзо да се оконча, а она се зове БиХ", нагласио је Ковачевић за РТРС.

Ковачевић је поручио грађанима Српске да не треба да се бирну, да Српска има вољу њеног народа и да она стоји иза Милорада Додика.

"Сви заједно смо одлучни да бранимо нашу светињу Републику Српску", закључио је Ковачевић.

Рочиште у предмету против Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића одржава се по оптужници Тужилаштва БиХ за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Додик је дошао на рочиште, након што судија Суда БиХ Мирсад Стрика није прихватио захтјев одбране Милоша Лукића да за одгађањем, јер је Лукић у болници.

Додиков адвокат Горан Бубић рекао је раније Срни да је судија позвао Додика да дође на рочиште, иако нема услова за његово одржавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана