Ковачевић: Што више раде на рушењу Српске, више руше БиХ

Срна
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО- Република Српска прихвата и поштује дејтонску и уставну БиХ, али само и прецизно онако како су Дејтонски споразум и Устав БиХ одредили, истакао је делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

”Дејтонски споразум и Устав БиХ смо прихватили и потписали, илегалну и противуставну унитаризацију коју су од потписивања Дејтонског споразума, без икаквог права, силом наметали високи представници, нисмо и нећемо никада”, нагласио је Ковачевић.

Он је навео да већ 28 година, од потписивања Дејтонског споразума, представници једног дијела међународне заједнице преко својих извршилаца - високих представника и странаца у Уставном суду БиХ, константно и континуирано раде на унитаризацији БиХ, тако што отимају загарантована уставна права и надлежности Републике Српске.

“Циљ је наравно потпуно јасан, да по принципу кувања жабе Републику Српску постепено доведу до ситуације у којој више не бисмо имали ни капацитет да бранимо своја права. Тада би нас само једна, њихова одлука, дијелила од потпуног и коначног нестанка”, написао је Ковачевић на друштвеној мрежи “Икс”.

Он је рекао да су потпуно луди или наивни они који мисле да ће Српска то ћутке посматрати или дозволити.

“Наши одговори ће бити потпуно одлучни и јасни. Зато морају да знају - што више радите на рушењу Српске, више ћете срушити БиХ. Живјела Република Српска, симбол Слободе!”, поручио је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана