Ковачевић: Српска се пита и тражимо да се воља грађана поштује

ГС
Ковачевић: Српска се пита и тражимо да се воља грађана поштује

БАЊАЛУКА - Актуелни сазив Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ је нелегалан и свака њихова одлука је незаконита, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић и поручио да се Српска пита.

- Тражимо да се слободна и демократска воља грађана поштује, и то ће се показати и сутра када ћемо у 18 часова показати нашу спремност да бранимо Републику Српску - поручио је Ковачевић.

Нагласио је да је актуелни сазив ЦИК-а незаконито изабран.

- Донијели су одлуку о поновљеном бројању гласова, па дан касније промијенили одлуку, па је назвали контролно бројање. Међутим све је то незаконито - истакао је Ковачевић.

Нагласио је да Закон каже да се одлука о поновљеном бројању може донијели оног тренутка када се објаве резултати избора.

- Након тога дате одређени простор странкама да се жале и послије тога ако сматрате да постоје одређене индиције да постоје неке преваре које могу да утичу на избор, онда доносите одлуку о поновљеном бројању гласова - каже Ковачевић.

Додао је да је, „с обзиром на то да се ради о великој побједи (кандидата СНСД-а за предсједника Српске) Милорада Додика од више од 30.000 гласова у односу на (кандидата ПДП-а) Јелену Тривић, контролно нелегално бројање показало минимална одступања и то је све у домену статистичке грешке”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана