Ковачевић: Српска неће дозволити, да се кршењем Устава мијења, Уставна структура БиХ

СРНА
Ковачевић: Српска неће дозволити, да се кршењем Устава мијења, Уставна структура БиХ

БАЊАЛУКА, 19. ЈУНА /СРНА/ - Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је Уставни суд БиХ изашао изван својих Уставом предвиђених оквира - да штити Устав, те да се грдно варају они који мисле да прекрајањем Устава могу да створе некакву БиХ која иде ка томе да постане грађанска.

"Уставни суд БиХ већ одавно, прегласавајући Србе, а најчешће и Србе и Хрвате, крши Устав БиХ и покушава да промијени уставну структуру у БиХ", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да се грдно вара свако ко мисли да ће Република Српска заувијек нијемо посматрати како неко злоупотребљавајући Уставни суд БиХ крши Устав БиХ, насилно мијења структуру БиХ и увијек на штету Републике Српске и српског народа.

"Република Српска ће учинити све да заштити Устав БиХ, заштити сва права која су Републици Српској Уставом и Дејтонским споразумом гарантована, али исто тако да заштитимо сва права и за друге конститутивне народе и за други ентитет у БиХ", рекао је Ковачевић за АТВ.

Он је истакао да БиХ може опстати искључиво на ономе на чему је утемељена, а то је Дејтонски споразум и дејтонски Устав БиХ, који је једини важећи и који је једини могућ за БиХ.

"Свако ко мисли да прекрајањем Устава, користећи Уставни суд БиХ као средство тог прекрајања, може да створи некакву БиХ која иде ка томе да постане грађанска се грдно вара и треба да рачуна на то да Република Српска никада тако нешто неће дозволити", јасан је Ковачевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана