Ковачевић: Синхронизовани напади нејаког Миличевића и нелегитимног Шмита

Срна
Ковачевић: Синхронизовани напади нејаког Миличевића и нелегитимног Шмита

БАЊАЛУКА - Примјетно је протеклих дана да нејаки Милан Миличевић и нелегитимни Кристијан Шмит синхронизовано нападају Републику Српску и имају идентичне ставове када је у питању имовина Републике Српске, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је истакао да се исто тако мора примијетити да је баш овај тренутак, када је власт у Републици Српској изложена најжешћим нападима и притисцима у виду санкција, оптужница и разних пријетњи, опозиција искористила како би још јаче и изнутра ударила на власт и Републику Српску.

"Свима њима морамо јасно и једногласно поручити да нећемо одустати од имовине Републике Срспке, да нећемо одустати од права Републике Српске и нећемо вам дозволити да развластите Републику Српску и да је сведете на празну и небитну љуштуру", нагласио је Ковачевић.

Коментаришући изјаву Миличевића да грађани Српске погледају те, како је рекао, ликове који свакодневно држе придике о поштењу и патриотизму, а осиромашили су сопствени народ и отјерали младост у свијет, Ковачевић је изјавио Срни да је једина предност СДС-а и остатка опозиције у Републици Српској та да су на основу воље народа толико дуго у опозицији да се скоро више нико не сјећа колико су били катастрофална власт.

"Чињеница је да је тешко бити власт у континуитету, али можете само замислити колико је фрустрирајуће бити опозиција у континуитету", рекао је Ковачевић.

Када је ријеч о одласку људи из Републике Српске, навео је портпарол СНСД-а, онда не можемо да се не сјетимо да за вријеме власти СДС-а и опозиције из Републике Српске није било могуће отићи из Српске, а да је у којем случају било могуће, да је стање у Српској било такво да би отишла цијела Република Српска и нико сем њих неколицине не би остао.   

"Чињеница је да и данас имамо доста проблема, чињеница јесте да људи одлазе, да је то регионални проблем са којим су суочене све земље региона, укључујући и оне које су данас чланице ЕУ и које на основу саме те чињенице имају многе погодности.

Међутим, све ствари и сви параметри у Републици Српској се поправљају и иду на боље и уколико се пореде са оним што нам је оставила опозиција онда су те ствари невјероватно боље и миљама далеко у позитивном смислу", нагласио је Ковачевић.

Он је подсјетио да је чињеница да Република Српска данас има убједљиво најмањи број незапослених, истовремено убједљиво највећи број запослених, да је просјечна плата на највишем могућем нивоу и да је за разлику из периода када је опозициија била на власти у Републици Српској, када је просјечна плата у Федерацији била дупло већа него у Српској, а да је данас просјечна плата у Српској већа него у Федерацији.

Чињеница је исто тако, додао је Ковачевић, да је покривеност увоза извозом на рекордном нивоу, да је више од 90 одсто, као и да Република Српска биљежи раст индустријске производње и да су сви економски параметри позитивни.

"Међутим, ми смо и даље свјесни да смо далеко од тога да будемо задовољни и да је ситуација идеална, али је битно да препознамо да су сви економски параметри позитивни, да Република Српска иде у добром правцу и да се боримо за то да живот сваког човјека у Републици Српској буде достојанствен.

То дефинитивно грађани препознају и зато увијек бирају власт предвођену СНСД-ом и Милорадом Додиком, док СДС и њихови партнери на основу воље народа и грађана увијек остану ништа друго него неконструктивна и лоша опозиција", констатовао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана