Ковачевић: Сигурно нећемо с миром гледати на нарушавање интереса Српске

Срна
Ковачевић: Сигурно нећемо с миром гледати на нарушавање интереса Српске

БАЊАЛУКА - Делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је пут Републике Српске комприс, а да је на партнерима у власти на нивоу БиХ да бирају.

- Схватити разлике значи и не дјеловати и бити уздржан када нема компромиса, а у супротном кршите Устав и законе БиХ - написао је Ковачевић на Твитеру реагујући на изјаву министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да не сматра да је прекршио Устав тиме што је дао инструкцију амбасадору БиХ у УН Свену Алкалају о начину гласања у УН, иако за то није било консензуса у Предсједништву БиХ.

Ковачевић је нагласио да је “много поља на којима можемо узвратити истом мјером, а сигурно је да нећемо с миром гледати на нарушавање интереса Српске”.

- Наш пут је компромис, ви бирајте - поручио је Ковачевић.

Конаковић је јуче изјавио да он и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић гледају на један начин, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Српске Милорад Додик на други начин и да је управо то тест за њих.

- Ако ћемо се на тим стварима поново конфронтирати и зауставити све што је људима у БиХ важно, нећемо се помјерати напријед. А ако схватимо те разлике, мислим да ћемо се брзо помјерати - рекао је Конаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана