Ковачевић: Сачувана стабилност Српске

Срна
Ковачевић: Сачувана стабилност Српске

БАЊАЛУКА - Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је данас да је након општих избора најбитније што је сачувана стабилност Републике Српске која је била нападнута из политичког Сарајева и од дијела међународне заједнице.

Ковачевић је истакао да су политичко Сарајево и дио међународне заједнице у протеклих 30 дана покушали учинити све да Република Српска скрене са мирног и стабилног колосијека.

"Подржавали су протесте и радили су све да је дестабилизују. Имали су вољу да дестабилизују и оне које грађани на изборима редовно бирају и који штите интерес Републике Српске", рекао је Ковачевић.

Он је навео да СНСД сада креће да се бави стварима од суштинског значаја због којег су овој партији грађани дали повјерење, а то јесу заштита Српске, њеног уставног капацитета, субјективитета и суверенитета.

"Настављамо да повећавамо плате свих радника, пензије, издвајања за све значајне категорије, подстицаје за привреду. Усвојен је буџет. Паралелно крећемо и у разговоре са партнерима и очекујемо да ћемо веома брзо формирати нови сазив владе", додао је Ковачевић и подсјетио да је СНСД убједљиви побједник избора, док СДС и ПДП биљеже озбиљан пад.

Он је нагласио да је економија приоритет за СНСД и да ће се наставити и са отварањем радних мјеста, растом социјалних давања, привреде, индустријске производње, покривености увоза-извозом која је сада 80 одсто.

"У јавности се већ говорило да би досадашњи премијер Српске Радован Вишковић могао остати на тој функцији и у наредном периоду. Видјећемо да ли ће бити читав мандат или ће се ићи у неку реконструкцију Владе. Међутим, дефинитивно је да је потребно одржати стабилност у овом нестабилном времену", рекао је Ковачевић.

Према његовом мишљењу, потребни су и нови људи у Влади Републике Српске.

"О свему ћемо прво разговарати у СНСД-у, онда са политичким странкама из коалиције, а расположени смо да формирамо и ширу коалицију. Битно је да људи који буду изабрани знају да презму одговорност, да квалитено раде и буду предани заштити Републике Српске и њеном јачању", рекао је Ковачевић.

Он је напоменуо да је Република Српска одлучила ко ће је представљати и у заједничким органима.

"Видимо да постоје одређени интереси из Сарајева да поново представници мањинске воље узурпирају нешто што им не припада и да у име Српске поново буду сервис Сарајева како би се атаковало на Српску и права њених грађана. Томе ће се СНСД жестоко супротставити", категоричан је Ковачевић.

Говорећи о синоћњем протесту опозиције испред зграде Радио-телевизије Републике Српске, Ковачевић тврди да никада Република Српска, односно од свог оснивања, није имала једну политичку екипу која веома мрзи побједнике и представнике већинске воље грађана.

"На примјер Јелена Тривић /ПДП/ је синоћ представнике већинске воље грађана Српске назвала олошем, антисрбима, организованом мафијашком хоботницом. Небојша Вукановић је наш скуп назвао скупом присилног робља. Назвати људе у Републици Српској олошем могу само они који јој не желе добро", рекао је он.

Ковачевић је оцијенио да је Тривићева, након свега, изгубила кредибилитет за бављење било каквим озбиљним послом у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана