Ковачевић: Прије него се почне правити паметан, Конаковић бар да прочита Устав Српске

Срна
Ковачевић: Прије него се почне правити паметан, Конаковић бар да прочита Устав Српске

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић поручио је Елмедину Конаковићу да прије него што почне да се прави паметан и "држи лекције", глумећи неке велике државнике, било би добро да барем нешто зна или прочита.

- За почетак, као министар иностраних послова у Савјету министара, који би увијек требао представљати и грађане Српске, прочитајте барем Устав Републике Српске. У њему ћете моћи прочитати на који начин се у `Републици организује државна власт`, као и да `Републику представља и њено државно јединство изражава предсједник Републике` - истакао је Ковачевић.

Када је у питању територија, Ковачевић је препоручио Конаковићу да прочита Општи оквирни споразум за мир у БиХ, познатији као Дејтонски споразум, у којем је јасно дефинисано да 49 одсто територије припада Републици Српској, а 51 одсто Федерацији.

- Уколико стварно желите добро БиХ, обавезно је да познајете, али и поштујете, њену уставну структуру. Онда нећете видјети непријатеље у онима који нам свима желе добро и који увијек, уз разумљиве поруке о љубави за Српску, говоре о поштовању цијеле БиХ и свих њених народа и грађана - написао је Ковачевић на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана