Ковачевић позвао на јединство: Боримо се да Република Српска постоји

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић замолио је народне посланике у НСРС да данас буду јединствени и да покажу да је Српска сложна када је у питању заштита Републике Српске.

"Сви они коју буду подржали заштиту виталног интетресе Српске који је уложила српски члан Предсједништва Жељка  Цвијановић стаће на страну Републике Српске. А сви они који буду против стаће директно на страну оних који желе нестанак Српске", навео је Ковачевић.

Рекао је да имамо ситуацију гдје су два члана Предсједништва гласали на начин да су рекли да Српска руши уставни поредак, да Српска напада Устав БиХ и Дејтонски споразум.

"Чињеница јесте да све што Српска ради јесте одбрана Устава, уставног поретка и Дејтонског споразума", јасан је Коваечевић.

Додик: Одбаците неуставан и политички покварен напад на Српску

Поручио је да Српска мора бити јединствена.

"Из тог разлога оно што остаје непромијењено јесте да су ове сједнице такве да не смијемо да се дијелимо. Морамо бити јединствени, јер на њима гласамо да ли смо Република Српска или нисмо. На свакој другој теми имамо право на различите приступе и различита мишљења", истакао је Ковачевић.

Навео је да се данас боримо да ли ће бити Републике Српске или неће.

"Вјерујем да ће сви гласати за Српску и да Српске буде", закључио је Ковачевић.

Цвијановић: Стати у крај унитаристичким намјерама

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана