Ковачевић: Њемачка да не разговара о нама, већ с нама

ГС
Ковачевић: Њемачка да не разговара о нама, већ с нама

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је да Република Српска поштује Њемачку као државу, али и да тражи од Њемачке да уважава Устав БиХ, Српску, њене институције и народ.

Ковачевић је подсјетио на спорну резолуцију Бундестага о БиХ у којој се, како каже, наводи да треба да се промијени уставно уређење у БиХ и да не треба да постоје ентитети.

- Дакле, наводи се да не треба да постоји Република Српска. Ми се томе супротстављамо и увијек ћемо се супротставити - поручио је Ковачевић.

Ковачевић сматра да би посланици у Народној скупштини требало да подрже одлуку српског члана Предсједништва БиХ Милрада Додика о проглашењу одлуке о давању агремана њемачком амбасадору у БиХ штетном по виталне интересе Републике Српске.

Он каже да се посланици не изјашњавају о подршци Додику, већ Републици Српској.

- Додик је представник грађана, народа Републике Српске, а представници народа у НСРС треба да подрже Републику Српску - поручује Ковачевић.

Он каже да ће они који данас не подрже заштиту виталног националног интереса Српске подржати /чланове Предсједништва БиХ/ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића и, како је рекао, гажење Републике Српске и њених права у БиХ.

Ковачевић наглашава да Република Српска жели да Њемачка чује њене ставове и аргументацију.

- До сада су у Њемачкој разговарали о нама, ми их сада позивамо да разговарају са нама и саслушају наше аргументе и ставове. Наша аргументација није деструктивна, већ потпуно јасна и једина која БиХ даје могућност опстанка - рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана