Ковачевић: Напад на институције државе је напад на државу

Срна
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО - Забрињавају дешавања у Београду и чињеница да они који нису већински избор народа покушавају насилно ући, отети и преузети институције, рекао је делегат српског нарада у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

”Напад на институције државе је напад на државу!нбсп;Зато радује професионална и правовремена реакција Полиције која је јасно показала да је држава јача од оних који би да је руше”, истакао је Ковачевић.

Евидентно је, навео је Ковачевић, да је идентична матрица поступања опозиције у Српској и у Србији и да и једни и други послије сваких избора и поред очигледних и убједљивих изборних пораза, проглашавају побједу и почињу са протестима.

Према његовим ријечима,нбсп; то су, у ствари, протести против изборних резултата и против народа који из изборног циклуса у циклус јасно поручују да они нису њихов избор.

“Само наивне може изненадити чињеница да опозиција у Српској и у Србији поступа на исти начин, јер је потпуно јасно и да су им исти и ментори и налогодавци”,нбсп;написао је Ковачевић на друштвеној мрежи “Икс”.

Он је нагласио да је Република Српска снагом свог народа и поред бројних координисаних унутрашњих и спољних напада успјела одбранити вољу народа.

“Сигурни смо и да ће и Србија и Београд успјети у томе да одбране оно што је народ недвосмислено рекао на слободним и демократским изборима, да ће у најскоријем року имплементирати изборне резултате и на тај начин Формирати снажне државне институције спремне да одговоре на сваки изазов, али и да и наставе са развојем и јачањем Србије”, истакао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана