Ковачевић: Мали Дино жели да буде већи Изетбеговић од Бакира

Срна
Ковачевић: Мали Дино жели да буде већи Изетбеговић од Бакира

БАЊАЛУКА - Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да се по старом обичају у Федерацији и Сарајеву, када год неко има проблем као што је случај са Елмедином Конаковићем, помиње и напада предсједник Републике Српске Милорад Додик те се на тај начин надају да ће им то донијети политичке поене, али додаје да су многи који су водили такву политику постали прошлост.

"Испоставило се да мали Дино само жели да буде већи Изетбеговић од Бакира. Потреба да њихови водећи политичари редовно ходају и табире по фирмама које производе оружје је већ много опаснија и ако је ставите у контекст дешавања широм свијета, а гдје увијек као учеснике имате људе који долазе баш са тог простора и тог дијела БиХ, онда вам ствари буду још јасније", истакао је Ковачевић.

Ковачевић каже да су многи из ФБиХ, који су водили политику усмјерену против Републике Српске и предсједника Милорада Додика, данас маргинализоване политичке личности.

"Тако су о Додику некад причали и други федерални политичари, попут Златка Лагумџије, Хариса Силајџића, Сулејмана Тихића и Бакира Изетбеговића који су сада политичка прошлост.. Евидентно је да је политичка ситуација у Федерацији потпуно урушена. Тројка није испунила очекивања и није урадила ништа што би било релевантно на федералном нивоу а СДА опет није довољно снажна да се врати", рекао је Ковачевић за РТРС, коментаришући изјаву Конаковића да се Додик "полако закопава у рупу" и губи од БиХ 3:0.

Каже да је владало мишљење да министар иностраних послова и лидер "Тројке" Елмедин Конаковић има амбицију да попут предсједника Републике Српске Милорада Додика у Српској, донесе истински бољитак грађанима Федерације, осјећај поноса и припадности у ФБиХ, али да је пропустио ту шансу.

"Бити министар спољних послова и радовати се да се једном демократски изабраном лидеру у "вашој држави", једном од представника народа у тој "држави" суди зато што не поштује закон који је наметнуо неки странац којег нико није изабрао и именовао, показује већ колико уопште не разумијете политку и колико је све то чему се радујете уствари само краткорочно радовање", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је Република Српска стабилна за разлику од Федерације БиХ која је потпуно изгубљена и има урушену политичку сцену.

"Српска је потпуно стабилна, зна се ко је њен лидер и која је преовлађујућа политичка снага. Република Српска нема ниједан проблем финансијске или било које друге природе, има данас већу просјечну плату од ФБиХ иако је до прије 10 година та разлика била огромна у корист Федерације. Сви ти параметри су данас бољи у Републици Српској. Српска наставља да расте, јача и развија се, а ви господо видите шта ћете", закључио је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана