Ковачевић: Када се Хелез фотографише са аутоматским пушкама и пријети Србима - Америчка амбасада не реагује

ГС
Ковачевић: Када се Хелез фотографише са аутоматским пушкама и пријети Србима - Америчка амбасада не реагује

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић истакао је да то што се министар одбране БиХ, који би требао гарантовати безбједност свим грађанима и народима у БиХ, фотографише са аутоматским пушкама и ратним дроновима, уз обавезне пријетње Републици Српској и Србима да ће нестати у некој новој "олуји", очигледно за Америчку Амбасаду у Сарајеву не заслужује никакав коментар и не представља "неодговорно понашање и поткопавање напора на помирењу".

"С друге стране, пар ненаоружаних дјевојака и момака који су у БиХ боравили у складу са законом и свим прописима, а што је потврдио и министар иностраних послова БиХ и који су учествовали у протоколу одавања поште жртвама геноцида над својим сународницима, за Америчку амбасаду очигледно представљају пријетњу и провокацију", истакао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да је чињеница да у срамном саопштењу ниједном ријечју нису споменули 3267 српских жртава који су од 1992. до 1995. године у регији Средњег Подриња и Бирча побијени од својих муслиманских комшија на најсвирепији и најбруталнији начин, сасвим довољно говори о односу Америчке амбасаде у Сарајеву према српским жртвама у БиХ.

"И Српска и Србија желе добре и партнерске односе са свим гарантима Дејтонског споразума, укључујући наравно и САД, али ову врсту двоструких аршина и понижавања српских жртава нећемо дозволити", истакао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана