Ковачевић: Циљ да у Српској сви живе боље

Срна
Foto: Скриншот

БАНЈАЛУКА - Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да је ова странка спремна да настави бригу о сваком сегменту живота у Републици Српској и БиХ да сваки човјек живи боље.

Ковачевић је рекао да ће СНСД наставити одговорну политику и увођење мјера да би плате у Српској могле поново и озбиљно расти за 10 одсто или више.

Он је додао да је присутна инфлација због сукоба у Украјини, али да власти Српске на том плану активно утичу у смислу интервенција да се помогне грађанима.

“Имамо 100 КМ помоћи младима, подршку борцима и према пензионерима. То су ствари које ћемо наставити. Пратићемо сваку категорију друштва с циљем да побољшавамо сваки сегмент живота у Српској и да се трудимо да животни стандард сваког човјека у Српској буде бољи”, нагласио је Ковачевић.

Он је рекао да су лицемјерне оптужбе опозиције у Српској да је финансијска подршка за грађане “куповина гласова”, истичући да је потребно само пратити политику предсједника Србије Александра Вучића и његову подршку грађанима.

Говорећи о економским показатељима, Ковачевић је рекао да је актуелна власт задовољна свиме што је урадила након “црне рупе” у какву је Српска у економском смислу упала након владања СДС-а и ПДП-а.

“Српска је тада имала највећи број незапослених и најмањи број запослених у својој историји, а просјечна плата била је далеко испод просјечне плате у ФБиХ. О томе да се на било који начин поредимо са било ким у региону нисмо могли ни да размишљамо”, рекао је Ковачевић.

Он је навео и да покривеност извоза увозом није постојала, већ само увоз, а пензија или није било или су доношене одлуке да се још смање.

Према његовим ријечима, актуелна власт је учинила велике напоре да радницима повеже радни стаж јер су у вријеме када је на власти била опозиција радници годинама били без доприноса и плата.

“Људи тада нису ни имали алтернативу јер нису могли да нађу други посао, нису могли да оду нигдје из земље, као што данас могу, мада ми је жао када било ко оде одавде, јер је циљ да живот и стандард у Српској буду довољно квалитетни да људи желе овде да остану, а да они који су отишли желе да се врате”, рекао је Ковачевић.

Он је поновио да је важно да Српска има константан раст, те да је у прошлој години забиљежен раст БДП од седам одсто.

“Битно је и да пензионери примају веће пензије, да не чекају на пензију и да пензије сваке године биљеже озбиљан раст. Да ли је то довољно да сваки пензионер може да живи добро – још није, али је битно да смо на путу да идемо ка томе и да сваки пензионер може да живи достојанствено”, закључио је Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана