Ковачевић: Бећировићево солирање неће донијети ништа добро за БиХ

Срна
Ковачевић: Бећировићево солирање неће донијети ништа добро за БиХ

БАЊАЛУКА - Делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић истакао је да Денис Бећировић у потпуности солира и да сигурно то није нешто што може одвести ка било чему што се може назвати добро за БиХ.

Коментаришући препоруку за израду и усвајање закона о гасу БиХ, коју је у процедуру упутио бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић, као и његов приједлог да Предсједништво размотри извјештај Комисије за границу БиХ, у вези са разграничењем између БиХ и Србије, Ковачевић је рекао да је очигледно да управо због унутрашње политичке ситуације у ФБиХ и унутрашњих односа унутар бошњачке политичке компонентне он покушава да покаже да је највећи радикал у БиХ и да је већи екстрем од СДА.

Он је нагласио да постоје двије потпуно једноставне опције - једна је да се договара и да се реализују они пројекти о којима се може договорити и постићи компромис и консензус, а друга је да се све заустави и блокира у БиХ и да сви солирају.

"Ако неко мисли да је то прави пут, морам да подсјетим да и ми имамо убједљиво највише механизама да се понашамо на тај начин. Можемо да зауставимо апсолутно све по БиХ, али мислимо да то није добар начин", рекао је Ковачевић за "Српскаинфо".

Он је додао да треба наставити радити на начин на који се почело када је договарано формирање Савјета министара, а то је да се реализују оне ствари о којима могу да се договоре и да се труде да заједнички реализују ствари од којих сви у БиХ могу да имају корист.

"То је нешто што може да буде добро и што може да донесе добро свима у БиХ. Ово што покушава Бећировић, такмичећи се са СДА у томе ко ће бити већи екстрем, већи фактор раздора и ко ће бити већи изазивач проблема у БиХ, то сигурно није прави пут и неће донијети никоме ништа добро", нагласио је Ковачевић.

Он је истакао да сви, па и Бећировић, треба да буду сигурни да представници Републике Српске неће дозволити да се у БиХ догоди било шта што може да наштети интересима Републике и њеним грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана