Ковачевић: Америчка амбасада почела се понашати као политички субјект под вођством Марфија

ГС
Ковачевић: Америчка амбасада почела се понашати као политички субјект под вођством Марфија

Делегат Клуба српског народа у Дому народа парламента БиХ Радован Ковачевић изјавио је да се Амбасада САД у БиХ, под вођством амбасадора Мајкла Марфија, почела понашати као политички субјект који има само један циљ - да уништи и угуши Републику Српску и све њене грађане, али им то неће проћи.

Ковачевић је упитао да ли постоји игдје у свијету гдје се било која амбасада, поготово амбасада једне тако моћне земље каква је САД понаша на начин као што се понаша у БиХ.

- То нигдје не постоји, ово је једно потпуно дивљаштво - рекао је Ковачевић за Н1.

Према његовим ријечима, Марфи покушава да све представи као обрачун са једним човјеком, а у ствари се обрачунава са комплетном Републиком Српском, са комплетним српским народом и свим грађанима Српске.

- Он се труди да грађани Српске остају без посла, да се дође у позицију да људи немају социјална давања - напоменуо је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Република Српска потписала све анексе Дејтонског мировног споразума, дала овлаштење да буде потписан и његово спровођење јој је од изузетног значаја.

- Један од кључних партнера за тај пројекат је САД. Ми бисмо вољели да имамо много здравију комуникацију са САД од ове коју сада имамо са Мајклом Мафијем - констатовао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, Република Српска и њени званичници имали су нормалну комуникацију са Марфијевим претходником Ериком Нелсоном, који је предао агремане тадашњем српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, одржавао састанке са тадашњим предсједником Српске Жељком Цвијановић у Палати Републике у Бањалуци.

Ковачевић је напоменуо да је Нелсон имао добру комуникацију са представницима Српске иако су санкције уведене за вријеме његове претходнице у Амбасади САД Морин Кормак, три дана прије него што је Доналд Трамп положио заклетву на челу Америке.

Када су у питању Марфијеве и објаве Амбасаде САД у БиХ на друштвеним мрежама које се тичу Републике Српске, Ковачевић је рекао да би било добро да су икада дати аргументи.

- Да ли је нормално да неко изађе и оптужи некога кога је милион пута провјеравало Тужилаштво ове земље, које има пуну подршку Марфијеву, и ништа није пронашло, није подигнута оптужница - упитао је Ковачевић.

Коментаришући објаву Амбасаде САД о задужењима Републике Српске и да опет има буџет у дефициту, Ковачевић је рекао да нема земље у окружењу која није у дефициту и да је Српска најмање задужена.

- Знате колики је био комплетан промет Бањалучке берзе у том периоду, са свим осталим комитентима, субјектима, комплетном привредом – милијарду марака, а они тврде да се сама Република Српска само ту задужила за више од милијарду и сто милиона - нагласио је Ковачевић

Према његовим ријечима, када изговорите овако еклатантну лаж, послије тога, било каква информација која долази са таквог извора није релевантна.

Оцијенивши да је Амбасада САД под вођством Марфија почела да се понаша као политички субјект, Ковачевић је изразио задовољство што је именован нови амерички амбасадор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана