Ковач: Кинески дронови прикривалица за наоружавање Украјине

Срна
Ковач: Кинески дронови прикривалица за наоружавање Украјине

БЕОГРАД - Директор Евроазијског безбједносног форума у Београду Митар Ковач сматра да се причом о представљању кинеских дронова као производа фирме из Сарајева жели скренути пажња са чињенице да намјенска индустрија Федерације БиХ /ФБиХ/ наоружава украјинске снаге.

”Овде се може конкретно радити о два случаја. Први је да је намерно приказан кинески дрон да би се покрила цела прича о производњи дронова за потребе украјинских оружаних снага, као и уопште за потребе наменске индустрије БиХ и опремање Оружаних снага БиХ”, рекао је Ковач Срни.

Ковач је истакао да је друга могућност да су неки кругови направили пропусте или гаф, додајући да у то мање вјерује.

“Ипак сматрам да је то покривалица за оно што је њихова истинска намера. Верујем да је ФБиХ далеко отишла у томе и да ће радити за потребе Украјине или неке друге земље”, рекао је Ковач.

Када је ријеч о положају намјенске индустрије у ФБиХ, Ковач је указао да су одавно долазиле информације, а које нису довољно ођекнуле у региону, да је намјенска индустрија ФБиХ у доброј мјери ангажована да ради за украјинске оружане снаге и да посредно извози артиљеријске и минобацачке пројектиле.

“Што се тиче дронова, постоји индиција да је намера украјинских оружаних снага да обезбеде више произвођача у Европи и на Западу за њене потребе, па је чак и подигла своје капацитете”, рекао је Ковач.

Портал “Кликс” јуче је објавио да дронови који су недавно представљени на Зеничком привредном сајму као производ Центра за техничко технолошко испитивање из Сарајева увезени су из Кине и немају никакве везе са БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана