Ковач: Државе постале инструмент глобалиста!

Маријана Миљић Бјеловук
Ковач: Државе постале инструмент глобалиста!

БАЊАЛУКА - Државе су постале инструмент глобалиста отуђених центара моћи које успостављају владе великих држава па и саме Америке.

Казао је то за "Глас Српске" војно-политички аналитичар и директор Евроазијског безбједносног форума Митар Ковач коментаришући покушај убиства бившег америчког предсједника Доналда Трампа на његовом предизборном митингу у Пенсилванији. 

- Они покушавају да то чине у континуитету. Ту понекад искочи неки случај да победи неки кандидат који није њима по вољи, као што је прошли пут био Трамп. И они чине све и дан-данас да се то не понови и да доведу гарнитуру или да остане на власти гарнитура која је сервилна према њиховим захтевима и интересима - рекао је “Гласу Српске” Ковач.

Навео је да интересе Америке не креира америчка власт и народ, него управо та глобалистичка елита.

- Тако гледам, нажалост, и на овај случај у Америци, односно антетат на Трампа. Прво су покушали глобалисти преко судова, којекаквих оптужница да га удаље са политичке сцене, односно да га затворе да не може уопште изаћи на изборе. Када су видели да то тешко иде због велике подршке народа и да се очигледно ради о политичком прогону, прибегли су покушају физичке ликвидације - казао је Ковач.

Све је то израз, наводи он, унутрашњих противрјечности и превирања у Америци.

- Они покушавају те противречности широм света да изврше кроз ратове и кризе. Међутим, не иде им то последњих година како су планирали и мислили, тако да ће све ово бити проблематично не само за безбедност у Америци него за безбедност света, имајући у виду и украјинску кризу, Блиски и Далеки исток и та трвења у самој Америци. Пред нама је тешко време које се у значајној мери рефлектује и на безбедност на Балкану, у југоисточној Европи па и на безбедност Србије око косовског питања и БиХ око покушаја унутаризације и дисквалификације легитимно изабраног политичког руководства и извршне власти - казао је Ковач.

Прво лажно шиканирање од стране америчке администрације и судова, те затим и атентат, наводи Ковач, довешће само до раста огромне популарности Трампа.

- Међутим, потребно се запитати шта би се све могло десити до избора, односно да ли ће и на који нови начин покушати да га елиминишу, или ипак да га суспендују, да се изненада деси неки случај који би одгодио изборе на неко време док они не би креирали или променили ситуацију по њиховој вољи. Све је то одгађање проблема и извесно је да ће на сцену доћи ове националне снаге које гледају другачије на суверенистичке покрете у свету и на потребу уређења односа, на неки нови начин изградње мултиполарног света - закључио је Ковач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана