Кострешевић: Ухапшен и осумњичени за организовање напада на Новитовића

Небојша Томашевић
Кострешевић: Ухапшен и осумњичени за организовање напада на Новитовића

БАЊАЛУКА - Два лица из Градишке и једно из Бијељине ухапшена су у Градишци јер се доводе у везу са јучерашњим нападом на вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Дрина" Сребреница Милана Новитовића.

Потврдио је то "Гласу Српске" директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Незванично сазнајемо да су ухапшени од раније познати по сукобима са законом, те да и нападнути и осумњичени имају различите верзије.

- Истражују се  мотиви напада, а наводно је ријеч о нерашчишћеним имовинским односима и дуговањима. Ипак то се све мора провјерити и утврдити да ли за тако нешто има доказа. Зато ће  у току дана бити саслушано још лица.у циљу утврђивања шта се заиста десило и зашто - рекао је извор близак истрази.

Кострешевић  је појаснио  да се напад квалификује као насилничко понашање, јер није било употребе ватреног оружја.

- Лице из Бијељине осумњичено је да је организатор извршења овог кривичног дјела, док су лица из Градишке директни извршиоци. У току је криминалистичка обрада ових лица, врше се претреси на терену и траже материјални докази, након чега ће ухапшени бити предати у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука, које ће одлучити о даљим мјерама према њима - рекао је Кострешевић.

Он је напоменуо да нису истините објаве да је кориштено ватрено оружје, односно да прве информације којима полиција располаже указују да није било пуцњаве у току напада, али да се истражују информације ко је посједовао пиштољ.

-Оштећени је изјавио да су извршиоци са бејзбол палицом и пиштољем разбили прозорско стакло на возилу, док извршиоци негирају те наводе, те се врше претреси како бисмо утврдили чињенице - рекао је Кострешевић.

Кострешевић је истакао да су извршиоци напада ухапшени у року од шест часова, да су били употријебљени сви капацитети Полицијске управе Градишка, те похвалио брз и ефикасан одговор припадника ове управе, крим-службе и јединице Жандармерије Министарства унутрашњих послова Српске.

"Глас Српске" покушао је да контактира Новитовића, али он се није јављао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана