Кострешевић: Нулта толеранција на организовани криминал и дрогу

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Полиција Републике Српске има нулту толеранцију на организовани криминал, а посебно према припадницима МУП-а Републике Српске који су укључени у криминалне радње у вези са злопотребом дрога, изјавио је Срни директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Кострешевић је потврдио да су на подручју полицијске управе Приједор, полицијски службеници Управе за тешки организовани криминалитет полиције Републике Српске ухапсили три лица која се доводе у везу са дјеловањем организоване криминалне групе Далибора Раилића.

Он је навео да је ријеч о једном полицијском службенику, инспектору, који се доводи у везу са извршењем више кривичних дјела, изнуда, уцјена и кривично дјело у вези са злоупотребом дрога.

Према његовим ријечима, данашње хапшење на подручју Приједора наставак је активности у вези са организованом криминалном групом Далибора Раилића Дугог.

"Не ради се овдје само о случају Башић, ово је наставак активности у вези са организованом криминалном групом Далибора Раилића Дугог у наставку планске активности у расвјетљавању свих околности рада наведене групе", закључио је Кострешевић.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске јутрос су у Приједору ухапсили три мушкарца Д.Ј, Б.Д. и Х.Г, због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал.

Они ће бити законски терећени и за друга кривична дјела - Д.Ј. за изнуду и злоупотребу службеног положаја, Б.Д. за изнуду, а Х.Г. за неовлаштену производњу и промет дроге.

Ухапшени ће након завршене криминалистичке обраде бити спроведени у Тужилаштво БиХ, а с обзиром да је Д.Ј. службеник Полицијске управе Приједор, исти ће бити суспендован и против њега ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка, саопштено је раније из Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана