Кострешевић: Настављени потрага и претреси у више градова након хапшења лица у Бијељини

Агенције
Кострешевић: Настављени потрага и претреси у више градова након хапшења лица у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић изјавио је да Полиција Српске наставља потрагу и претресе у Бањалуци, Бијељини и Зворнику, након што је данас ухапшено лице у Бијељини које је имало улогу у организацији транспорта убице полицајца у Лозници и рањавања његовог колеге.

Кострешевић је рекао да Полиција Републике Српске од ноћас, када се догодило убиство у Лозници, предузима мјере и радње директно у сарадњи са колегама из Министарства унутрашњих послова Србије.

- Лишили смо данас слободе једно лице у Бијељини. Ријеч је о српском држављанину који је на међународној потјерници. То лице је имало улогу у организацији транспорта лица који је извршилац кривичног дјела убиства - рекао је Кострешевић.

Он је истакао да полиција даље наставља рад на утврђивању свих околности које су везане за сами догађај и улогу ухапшеног лица.

- И даље вршимо потрагу, заједно са колегама из Србије, на подручју Зворника с циљем проналаска лица које је извршило убиство - рекао је Кострешевић за Срну.

У Лозници је синоћ убијен полицајац Никола Крсмановић /34/, док је други Вјекослав Илић /50/ тешко рањен приликом контроле "мерцедеса" тутинске регистрације, у којем су се налазиле двије особе.

Нападач је приликом изласка из возила пуцао из пиштоља, погодивши полицајца Николу Крсмановића у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића у раме, након чега је побјегао.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је раније да постоје основане сумње да је убиство једног и рањавање другог полицајца терористички напад који долази од албанских структура са Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана