Костадин Васић не иде у затвор

ГС
Костадин Васић не иде у затвор

БИЈЕЉИНА - Окружни суд у Бијељини прихватио је жалбу в.д. директора Института за јавно здравство Републике Српске Костадина Васића и тако му омогућио да правоснажну казну од 10 мјесеци затвора замијени за новчану.

-Поштовани у вези вашег упита у погледу одлуке Окружног суда у Бијељини, а  који се тиче захтјева осуђеног Костадина Васића за замјену казне затвора у новчану казну, обавјештавамо вас да је овај суд донио рјешење којим је усвојио жалбу осуђеног и преиначио одлуку Основног суда у Зворнику на начин што је овај суд одлучио да се казна затвора замјењује у новчану казну- наводи се у одговору Окружног суда у Бијељини порталу Српскаинфо.

Костадин Васић, кадар Уједињене осуђен је правоснажно на десет мјесеци затвора због наношења тешких тјелесних повреда рођаку Љубиши Васићу.

Према пресуди, премлаћивање се догодило 30. децембра 2017. године у кафани осуђеног Васића. Претученом рођаку констатоване су тешке тјелесне повреде због којих је у болници провео мјесец дана.

Основни суд у Зворнику је Костадину Васићу одбио захтјев за замјену казне затвора новчаном након чега је он поднио жалбу.

Због правоснажне пресуде Централна изборна комиција (ЦИК) је Васићу одузела мандат посланика у Народној скупштини РС.

Васић је директорску фотељу у Институту за јавно здравство РС преузео од Бранислава Зељковића против којег се води истрага због малверзација са набавком медицинске опреме у вријеме короне.

Васић је већ два пута осуђиван због насилништва. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана