Костадин Васић мора да плати 15.000 КМ у року од два мјесеца

ГС
Костадин Васић мора да плати 15.000 КМ у року од два мјесеца

БИЈЕЉИНА – Након што је Окружни суд у Бијељини уважио жалбу в.д. директоКостадина Васића, њему је казна од 10 мјесеци затвора преиначена у новчану у износу од 15.000 КМ, а дужан је да је плати у року од два мјесеца од дана достављања рјешења.

-Ако осуђени не плати новчану казну у наведеном року, биће покренут поступак извршења изречене казне затвора, а ако исплати само дио новчане казне остатак ће се претворити у казну затвора на начин да се 50 КМ новчане казне замијени једним даном затвора. Ако осуђени исплати остатак новчане казне извршење казне затвора се обуставља - рекли су Монду у Окружном суду у Бијељини.

Костадин Васић, иначе кадар Уједињене Српске, осуђен је правоснажно на десет мјесеци затвора због наношења тешких тјелесних повреда рођаку Љубиши Васићу 30. децембра 2017. године у кафани осуђеног Васића.

Након пресуде која му је изречена у мају 2022. Васић је захтијевао да му се затворска казна замијени за новчану, што је Вијеће основног суда у Зворнику одбило, након чега се жалио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана