Кошарац: У Сарајеву се ништа не догађа случајно, водимо рачуна о безбједности предсједника Српске

ГС
Кошарац: У Сарајеву се ништа не догађа случајно, водимо рачуна о безбједности предсједника Српске

БАЊАЛУКА - Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац рекао је да се мора посебно обратити пажња на безбједност предсједника Републике Српске Милорада Додика сада када се води политички процес против предсједника Српске.

- Специфична је ситуација и врло смо опрезни. У Сарајеву се ништа не дешава сасвим случајно и наивно. Можемо рећи да нападе на предсједника и политичку репресију врши америчка администрација. И то је додатно појачано доласком помоћника државног секретара САД Џејмса О'Брајана - навео је Кошарац, преноси РТРС.

Истакао је да се води рачуна о безбједности предсједника Српске.

- С обзиром на чињеницу да све ово што Додик лично и политички доживљава је испод сваког нивоа. И мислим да је одговорност свих нас да будемо у фокусу тих догађаја и да цијенимо оно што предсједник Републике ради у име свих грађана Српске. Додик афирмише Српску и њене вриједности, апелује на мир, безбједност и тежи уставној БиХ - истакао је Кошарац.

Кошарац истиче да Американци покушавају од БиХ направити колонију.

- И  то је потпуно препознато. У Сарајеву треба бити опрезан и ми смо свјесни могућих безбједносних изазова - закључио је Кошарац.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је јутрос за РТРС да постоје одређене инфорамције из круга америчке Амбасаде да се предсједнику Српске Милораду Додику спрема атентат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана