Кошарац: Тривићева не може и неће против својих ментора и финансијера

Срна
Кошарац: Тривићева не може и неће против својих ментора и финансијера

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да ставови Јелене Тривић нису никакво изненађење и да се од ње ништа друго није ни очекивало, јер не може и неће против својих ментора и финансијера.

"Најбоља британска ученица каже да не подржава протесте 'Граница постоји'. Наравно да нисмо изненађени њеним ставом. Од ње ништа друго нисмо ни очекивали, јер не може и неће против својих ментора и финансијера", нагласио је Кошарац.

Он је нагласио да Јелена Тривић никада неће разумјети да циљ протеста није, како је рекла, давати сигнале тензија, већ подршка институцијама Српске и њеном предсједнику, који су на легалан и легитиман начин изабрани у демократском изборном процесу.

"Данас су мета политичког прогона западних амбасада и непожељног госта, који се лажно представља као високи представник, уз садејство неуставних правосудних институција - Суда БиХ и Тужилаштва БиХ", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Он је додао да је циљ Јелене Тривић власт, а не Република Српска и очување њених институција.

"Илузорно је очекивати да самопроглашена 'предсједница' разумије шта значи заштита изборне воље наших грађана. Изборну вољу грађана Српске није поштовала ни у изборној ноћи, када је самовољно прогласила побједу и прослављала титулу самозване предсједнице Српске. Још се сјећамо тог фијаска...", рекао је Кошарац.

Он је додао да Тривићева не би да се замјера ни Шмиту, ни западним амбасадама, јер као што је рекао - ментори и финансијери.

"Јелена Тривић каже да је Шмит 'у политичком рјечнику врло избалансиран'. То што лажни високи представник у нападима хистерије и изливима мржње назива руководство Српске и српки народ 'мајмунима у циркусу', за Јелену је 'избалансиран рјечник'. За Јелену је то ништа. Јер, као што рекох - ментори и финансијери", нагласио је Кошарац.

Тривићева је за федералне медије, између осталог, изјавила да је против независности Републике Српске и да се не слаже са организовањем скупова "Граница постоји", јер није добро излазити на, како је рекла, међуентитетске линије и давати сигнале тензија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана