Кошарац тражи одговор: На основу којег акта или налога су заставе спуштене на пола копља?

Срна
Кошарац тражи одговор: На основу којег акта или налога су заставе спуштене на пола копља?

САРАЈЕВО- Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац затражио је од надлежне службе у заједничким институцијама информацију о томе на основу којег акта или налога су заставе БиХ 11. јула спуштене на пола копља на зградама институција БиХ и Тргу БиХ у Сарајеву, с обзиром на чињеницу да да Савјет министара није донио одлуку о проглашењу овог датума даном жалости у БиХ.

Кошарац је у допису Служби за заједничке послове институција БиХ подсјетио да Савјет министара БиХ на 17. сједници одржаној 5. јула, због непостојања консензуса, није прихватио Приједлог Одлуке о проглашењу 11. јула даном жалости у БиХ.

"Упркос неусвајању поменуте одлуке Савјета министара, 11. јула заставе БиХ су спуштене на пола копља, односно јарбола, на зградама институција БиХ и на Тргу БиХ у Сарајеву", истакао је Кошарац.

Он је затражио од надлежне службе да му у најкраћем року достави информацију о томе која институција је издала акт или налог на основу којег су на поменутим објектима заставе БиХ 11. јула истакнуте на пола копља, односно јарбола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана