Кошарац: Све активности Републике Српске и Србије доприносе стабилности региона

Срна
Кошарац: Све активности Републике Српске и Србије доприносе стабилности региона

ЈАХОРИНА - Све активности које проводе Република Српска и институције Србије, па и када је ријеч о полицијској сарадњи, у складу са Уставом и доприносе миру и стабилности у региону, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Коментаришући данашњу најаву министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да ће иницирати стављање ван снаге Споразума о полицијској сарадњи између Савјета министара и Владе Србије, Кошарац је поручио да министри из Републике Српске то никада неће подржати.

„Ово је класична небулоза. Не знам зашто неко сматра да се губи суверенитет ако постоје озбиљни облици регионалне сарадње, поготово ако је то нормативно и уставно ријешено, као што јесте“, рекао је Кошарац новинарима на Јахорини.

Он сматра да је ово дио потребе бошњачке политичке структуре да што прије заузму добре позиције пред локалне изборе, при чему је видљив озбиљан сукоб СДА и странака „тројке“.

„ОК, нека они политички у Сарајеву и Федерацији БиХ ратују како год хоће, али важно је да су све активности које проводе Република Српска и институције Србије у складу са Уставом и прије свега доприносе миру и стабилности у региону, доброј регионалној сарадњи“, рекао је Кошарац.

Изразивши чуђење што некоме смета сарадња са Србијом, али и Хрватском, Кошарац је оцијенио да постаје неуротично понашање бошњачких политичара с тим у вези.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана