Кошарац: Састанци у Будимпешти - доказ да је Српска кредибилан партнер

ГС
Кошарац: Састанци у Будимпешти - доказ да је Српска кредибилан партнер

Најављени састанци предсједника Српске Милорада Додика и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић у Будимпешти доказ су да је Република Српска кредибилан партнер и да има пријатеље у регији, ЕУ и свијету, написао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац на свом Инстаграм налогу.

Кошарац је поручио да је "ово прилика да Република Српска поново укаже на политичко-правну борбу коју води у БиХ за очување своје уставне позиције и демократског капацитета, те заштите Дејтоном и Уставом загарантованих права".

- Захваљујући одговорној политици предсједника Додика, Српска је видљива у међународним оквирима, има прилику да изнесе своје ставове и објасни ситуацију у којој се налази. То је посебно важно у данашњим политичким околностима, када на сцени имамо дословно политички прогон предсједника Додика у режији неуставног Тужилаштва, Америчке амбасаде и узурпатора Шмита. Иако је лично суочен са невјероватним политичким притисцима, предсједник Додик не одустаје од заштите Републике Српске. Примјер патриотизма и државничког односа - нагласио је Кошарац.

Кошарац је истакао да су "посјета Будимпешти и састанци са регионалним и свјетским лидерима значајни и са аспекта економског развоја Републике Српске, те повезивања са иностраним инвеститорима, који су заинтересовани за улагања у различите привредне секторе у Српској".

- То показује да је Република Српска добро мјесто за инвестиције и да може понудити партнерство страним улагачима. Наши искрени регионални и свјетски пријатељи спремни су да инвестирају у Републику Српску без политичких условљавања. То је огромна разлика у односу на тзв душебрижнике из појединих ЕУ земаља, чији је је једини циљ политичко дисциплиновање руководства Српске - напоменуо је Кошарац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана